صنعت حمل و نقل هوایی پیچیدگیهای خاص خود را دارد. به همین علت نکات جذاب و جالب در دانستنی های هواپیمایی وجود دارد که دانستن آن جالب وشنیدنی است. خیلی از افراد هنگام خرید بلیط هواپیما وسوارشدن به هواپیما از آن خبر ندارند. با سایت کویرآسمان همراه باشید تا با هم نگاهی داشته باشیم به یازده نکته از نکات جالب و جذاب تحت عنوان دانستنی های هواپیمایی که شاید نمیدانستید.
تصویر روبرو مربوط به صاعقهای در شرق برج مراقبت فرودگاه بینالمللی مککارن است. برخورد صاعقه با هواپیما ها چیز عجیبی نیست . بطوریکه این اتفاق به یک امر روزمره برای هواپیماها تبدیل شده است. هواپیماهای امروزی برای تحمل صاعقه طراحی شدهاند. برآورد شده است که هواپیمادر حین مدت زمان هزار ساعت پرواز با یک صاعقه برخورد میکند.
مسافران همیشه درهنگام خریدبلیط هواپیما به دنبال پیدا کردن امنترین صندلی هستند. اداره هواپیمایی دولت فدرال آمریکا مدعی است هیچ صندلی در هواپیما به صندلی دیگر به لحاظ امنیت برتری ندارد. البته متغیرهای زیادی در سقوط یک هواپیما و کشته شدن سرنشینان آن تاثیر دارد. در نتیجه عملاً غیر ممکن است که بتوان صندلیهای امنتر هواپیما را مشخص کرد.
در پروازهای طولانی خدمه پرواز گاهی اوقات ۱۶ ساعت درطول پرواز مشغول بکار هستند.برای جلوگیری از خسته شدن خدمه، بعضی از هواپیماها نظیر بوئینگ ۷۷۷ و ۷۸۷ به تختخوابهای کوچکی مجهز شدهاند تا خدمه چرت کوچکی در این تخت خوابها بزنند. این تختخوابها از طریق یک پلکان مخفی که به سمت سقف هواپیما هدایت میشود قابل دسترسی است،
جالب است بدانید چرخهای هواپیما برای تحمل وزنی حدود ۳۸ تن طراحی شده است، فشار هوای چرخهای هواپیما نیز ۶ بار بیشتر از چیزی است که در خودروها شاهد آن هستیم. فرآیند تعویض این چرخهای بزرگ و باعظمت نیز با تعویض چرخ خودرو هیچ فرقی نمیکند.
حتماً دوست دارید بعنوان دانستنی های هواپیمایی بدانید که چرا خدمه پرواز در حین فرود هواپیما در شب، نورهای داخلی را کم میکنند.دلیل این امر بسیار جالب است و مطمئنیم شما هم از خواندن آن تعجب خواهید کرد. کم کردن نور چراغهای داخلی کابین هواپیما در حین فرود در شب به این دلیل است که اگر خدای ناکرده هواپیما در زمان فرود دچار سانحه شد و مسافرین قصد خروج از کابین را داشتند، چشم آنها به نور تاریک عادت کرده باشد و راحتتر در تاریکی شب مسیر خود را پیدا کنند.
ممکن است فکر کنید خراب شدن یکی از دو موتور هواپیما ممکن است حوادث بدی را در پیش داشته باشد، اما بعنوان یکی دیگر از دانستنی های هواپیمایی تمامی هواپیماهای مسافربری که دو موتور دارند به راحتی میتوانند تنها با یک موتور به پرواز خود ادامه دهند. ناگفته نماند که پرواز با یک موتور باعث میشود هواپیما ارتفاع خود را از دست بدهد، اما هواپیماها برای پروازدر چنین شرایطی بارها آزمایش شدهاند و پرواز با یک موتور هیچ مشکلی ایجاد نمیکند.
سیگار کشیدن در هواپیما ممنوع است اما ممکن است چشم شما هم به جاسیگاری که داخل سرویسبهداشتی هواپیما قرارگرفته است افتاده باشد.
لذا توجه به ممنوعیتهای پرواز بسیارمورد توجه است. البته باز هم اگر فرد سیگاری در حین سیگار کشیدن داخل سرویس بهداشتی هواپیما گیر بیافتاد باید بداند که جریمه سنگینی انتظار وی را خواهد کشید.
سوراخ در شیشه هواپیما ! این سوراخهای کوچک به حفظ فشار داخل کابین هواپیما کمک میکند.سوراخهای کوچکی که بر روی پنجره داخلی شیشههای سمت مسافرین هواپیما قرار دارد برای تنظیم فشار هوا تعبیه شده است تا پنلی که در وسط پنجره قرار گرفته است دست نخورده باقی بماند و در صورت شکستن پنل بیرونی بتواند فشار هوای داخل را کنترل کند.
همیشه طعم بد غذایی که در هواپیما برای مسافرین سرو میشود خاطره سفر خوش با هواپیما را از خراب میکند.جالب است بدانید مقصر اصلی در بدمزه بودن غذا بر گردن خود هواپیما است نه غذایی که سرو شده است، مشخص شده که فضای داخل هواپیما باعث تغییر طعم خوراکیها و نوشیدنیها میشود.در نتیجه شیرینی موادغذایی کمتر میشود و مزه شور غذاها بیشتر حس میشود.
شاید نکته ای که در این مورد مهم است طریقه استفاده از ماسک اکسیژن باشد. چون در اولین وهله هرکسی می تواند تصور کند که این ماسک برای موارد اورژانسی استفاده می شود. دستورالعملهای ایمنی در داخل بیشتر هواپیماها به نحوه استفاده از ماسکهای اکسیژن اشاره دارد. این ماسکها برای زمانی در هواپیما قرار گرفته است که شاهد کمبود فشار در داخل کابین باشیم.
آخرین نکته که ممکن است دانستن ان برای شما جالب باشد وزیاد هم مشاهده کرده اید، خط سفیدی است که در حین پرواز هواپیما در هوا مشاهده میکنیم. این خط سفید چیزی نیست به غیر از میعان گاز. به عبارت سادهتر، فرآیند احتراق موتورها باعث میشودتا آب به صورت بخار خارج شود. بخار آب که بسیارگرم است، زمانی که در مجاورت هوای خنک پایین اتمسفر قرار میگیرد باعث میشود تا خط سفیدی را ما از پایین مشاهده کنیم.
بازدیدها: 283
دیدگاهتان را بنویسید